Recept: gegrilde tarbot met risotto en paddenstoelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 tarbot filets (1 filet per persoon) 
  • 400 g Acquerello Rijst- riso carnaroli 
  • 100 g Parmigiano Reggiano 
  • 500 g paddenstoelenmix 
  • 1 bussel krulpeterselie of platte peterselie 
  • 1 L Belfond-groentenfond 
  • 80 g hoeveboter 
  • Ladopetra-olijfolie 
  • 1 sjalot 
  • 2 tenen look 
  • Peper en zout 

Aan de slag: 

  1. Snij de sjalot fijn en stoof aan in wat olijfolie tot deze glanzend is. 
     
  2. Voeg de risottorijst toe en laat kort meestoven. Meng er stelselmatig groentenfond door en dit tot de risotto gaar is. 
     
  3. Bak in een aparte pan de paddenstoelenmix en de look in boter en kruid met peper en zout. 
     
  4. Bak ondertussen de tarbotfilets aan in boter en kruid met peper en zout. Geraak je met een fijn mesje gemakkelijk en zonder weerstand door de vis? Dan is hij gaar. 
     
  5. Voeg tenslotte de aangestoofde paddenstoelen en de Parmigiano toe aan de risotto. 
     
  6. Presenteer op een bord het stuk tarbot met erbij de risotto, afgewerkt met gehakte krulpeterselie. 

Ingrediënten

Voeg Parmigiano Reggiano Cravero toe aan favorieten
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero 4580/kg € 45,80 / kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Voeg Paddenstoelen mix toe aan favorieten
Paddenstoelen mix
Paddenstoelen mix 2700/kg € 27,00 / kg
Paddenstoelen mix
Voeg Krulpeterselie toe aan favorieten
Krulpeterselie
Krulpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Krulpeterselie
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Groentefond 240ml toe aan favorieten
Groentefond 240ml
Groentefond 240ml 240 ml 390/stuk € 16,25 / l
Groentefond 240ml
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Olijfolie Ladopetra 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml 1520/stuk € 30,40 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Voeg Sjalot toe aan favorieten
Sjalot
Sjalot ± 20 gr 560/kg € 5,60 / kg
Sjalot
Voeg Roze knoflook uit Lautrec toe aan favorieten
Roze knoflook uit Lautrec
Roze knoflook uit Lautrec ± 50 gr 2250/kg € 22,50 / kg
Roze knoflook uit Lautrec
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland