Geroosterde pompoensoep met pit

Ingrediënten voor 4 personen:   

  • 1 kg pompoen naar keuze (bv. muskaatpompoen, butternut, …) 
  • 150 g wortelen 
  • 2 cm gember 
  • 1 cm kurkuma (naar keuze en naargelang seizoen) 
  • 100 g ui 
  • Scheut Arbequina-olijfolie 
  • 1,5 l water 
  • Peper en zout naar smaak 

Aan de slag:

  1. Schil de groenten en snij in grove stukken.
     
  2. De gember en kurkuma (optioneel) snij je best fijn.
     
  3. Leg de groenten open op een bakplaat en besprenkel met een scheut olijfolie.
     
  4. Rooster een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
     
  5. Doe de geroosterde groenten in een kookpot en voeg het water toe.
     
  6. Zet nog even op en mix de soep.
     
  7. Kruid naar smaak met peper en zout.

  

 Smakelijk!