Groene koude pastasalade

Recept: groene koude pastasalade.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g festoni-pasta Paolo Petrilli
  • 400 g tuinbonen
  • Pijpajuin
  • Potje groene pesto La Baita
  • Een handje rucola of CRU fire mix
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Aan de slag:

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat afkoelen.
     
  2. Dop de tuinbonen, kook ze een 3-tal minuten in gezouten water. Spoel ze af onder koud water en verwijder per boon het buitenste, taaie velletje zodat de mooie groene boon overblijft.
     
  3. Snij de pijpajuin fijn.
     
  4. Meng de pasta met een beetje olijfolie, de tuinbonen, de pijpajuin, de sla(scheuten) en kruid af met peper en zout.
     
  5. Leg de pastasalade in een schaal en werk af met enkele toefjes groene pesto.
     

Lekker voor erbij: 
Italiaanse zomerkazen (bocconcini, burratina, straciatella), coppa of Carlo San Daniele, gerookte Schotse zalm.