Recept: groentefrietjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Groenten naar keuze: knolselder, zoete aardappelen, courgette, aubergine, wortelen, pastinaak, …
  • Olijfolie
  • Peper, zout, tijm
  • Knoflook
  • Kruidige plattekaas (als dipsausje)

Aan de slag: 

  1. Was de groenten en snij ze ongeschild als echte frietjes in balkjes.
     
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentjes.
     
  3. Verdeel olijfolie, peper, zout en tijm over de groenten.
    Hussel ze dooreen zodat de kruiden mooi verdeeld zijn.
    Eventueel kan hier ook een geperst teentje knoflook over.
     
  4. Plaats de groenten zo’n 20 à 30 minuten in een oven op 200 °C.
    Roer regelmatig om.
     
  5. Dipsausje?
    Ideaal met onze kruidige plattekaas.

Ingrediënten

Voeg Zoete aardappel toe aan favorieten
Zoete aardappel
Zoete aardappel ± 110 gr 420/kg € 4,20 / kg
Zoete aardappel
Voeg Wortelen bussel toe aan favorieten
Wortelen bussel
Wortelen bussel 500 gr 390/stuk € 7,80 / kg
Wortelen bussel
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Tijm 25g toe aan favorieten
Tijm 25g
Tijm 25g 25 gr 350/stuk € 14,00 / 100gr
Tijm 25g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Kruidige plattekaas toe aan favorieten
Kruidige plattekaas
Kruidige plattekaas ± 150 gr 2900/kg € 29,00 / kg
Kruidige plattekaas