Passievruchten groeien aan slingerplanten die wel zeven meter lang kunnen worden. De vruchten groeien onder andere in Azië en in Zuid-Amerika. Partner Josse heeft voor ons uitstekende passievruchten gevonden in Vietnam. “Ik heb verschillende origines geproefd, maar die van Vietnam vond ik het best van smaak”, aldus Josse. “Ook de kwaliteit blijft goed: op het juiste moment geplukt en lekker veel vruchtvlees!”

Het seizoen van de passievrucht loopt het hele jaar door, tijdens de winter en lente zijn ze op hun best.

Kies je favoriete rijping  

Wanneer de schil nog strak is, is er veel vruchtvlees, iets minder sap en zijn ze eerder zacht van smaak. Wanneer de schil wat gerimpeld is en de vruchten zwaar aanvoelen, zijn de vruchten sappiger en meer uitgesproken van smaak.

Inspiratie  

Lekker in zowel zoete als hartige gerechten!

  • Als tussendoortje
  • In vers geperst sinaasappelsap of een smoothie
  • In yoghurt
  • In fruitsalade
  • Als topping van een taart of van panna cotta
  • Bij een bolletje vanilleijs van Jitsk
  • Voor een curd
  • In een cocktail zoals mojito, margarita, daiquiri
  • Bij carpaccio van coquilles
  • In een marinade voor bij vis of vlees
  • In een dressing voor een salade

Voeg Passievrucht toe aan favorieten
Passievrucht
Passievrucht ± 120 gr 2680/kg € 26,80 / kg
Passievrucht