Inspiratie met Schotse zalm van bij CRU-versmarkt.

Zalmcarpaccio met sint-jakobsnoten 

Ingrediënten:

  • Zalmcarpaccio
  • Sint-jakobsnoten
  • Citroen
  • Sinaasappel
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Presenteer de zalmcarpaccio op een bord.
     
  2.  Snij de sint-jakobsnoten in zéér fijne schijfjes.
     
  3. Leg de sint-jakobsnoten op de carpaccio.
     
  4. Werk af met citrusvinaigrette: meng het sap van citroen, sinaasappel, olijfolie, peper en fleur de sel.

Ingrediënten

Voeg Zalmcarpaccio Schotland toe aan favorieten
Zalmcarpaccio Schotland
Zalmcarpaccio Schotland ± 50 gr 7500/kg € 75,00 / kg
Dagprijs
Zalmcarpaccio Schotland
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Olijfolie Early Harvest 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Early Harvest 500ml
Olijfolie Early Harvest 500ml 500 ml 2100/stuk € 42,00 / l
Olijfolie Early Harvest 500ml
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland

Gevulde zalm met sint-jakobsnoten 

Ingrediënten:

  • Sint-Jakobsnoten
  • Schotse zalmfilet
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1.  Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden.
     
  2.  Spoel de sint-jakobsnoten en dep droog. Snij in fijne schijfjes (ongeveer 0,5 cm).
     
  3.  Maak één insnijding in het midden van de zalmfilet. Steek hierin de sint-jakobsnoten en een takje rozemarijn.
     
  4.  Werk af met olijfolie, peper en fleur de sel.
     
  5.  Bak zo’n 10-tal min. in de oven.

Ingrediënten

Voeg Zalmfilet Schotland toe aan favorieten
Zalmfilet Schotland
Zalmfilet Schotland ± 150 gr 5900/kg € 59,00 / kg
Dagprijs
Zalmfilet Schotland
Voeg Olijfolie Early Harvest 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Early Harvest 500ml
Olijfolie Early Harvest 500ml 500 ml 2100/stuk € 42,00 / l
Olijfolie Early Harvest 500ml
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland

Zalmtartaar met avocado 

Ingrediënten:

  • Zalmtartaar
  • Avocado
  • Zure room
  • Citroensap
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1.  Meng zalmtartaar met fijne blokjes avocado.
     
  2.  Dresseer op het bord in een metalen ring.
     
  3.  Werk af met zure room, sap van citroen/limoen, peper en fleur de sel.

Ingrediënten

Voeg Tartaar van zalm toe aan favorieten
Tartaar van zalm
Tartaar van zalm 7500/kg € 75,00 / kg
Tartaar van zalm
Voeg Avocado toe aan favorieten
Avocado
Avocado 250 gr 320/stuk € 12,80 / kg
Avocado
Voeg Zure room toe aan favorieten
Zure room
Zure room ± 120 gr 1850/kg € 18,50 / kg
Zure room
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Limoen toe aan favorieten
Limoen
Limoen ± 80 gr 980/kg € 9,80 / kg
Limoen
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland

Zalmcarpaccio met stukjes asperge

Ingrediënten:

  • Witte asperges
  • Zalmcarpaccio
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel
  • Rucola

Aan de slag:

  1. Snij de asperges in fijne blokjes en bak in de pan met olijfolie, laat afkoelen.
     
  2. Presenteer de zalmcarpaccio op een bord en besprenkel met olijfolie, peper en fleur de sel.
     
  3. Leg de blokjes asperge op het bord.
     
  4. Een extra knapperige toets? Voeg wat rucola toe ter afwerking.

Ingrediënten

Voeg Arbequina olijven 340g toe aan favorieten
Arbequina olijven 340g
Arbequina olijven 340g 340 gr 590/stuk € 17,35 / kg
Arbequina olijven 340g
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Zalmcarpaccio Schotland toe aan favorieten
Zalmcarpaccio Schotland
Zalmcarpaccio Schotland ± 50 gr 7500/kg € 75,00 / kg
Dagprijs
Zalmcarpaccio Schotland