Krachtige tomatensaus

Tomatensaus van bij CRU.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 bokaal Pomodori passati
  • 1 bokaal Belfond-fond naar keuze
  • Enkele takjes tijm
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 dl rode wijn
  • Ladopetra-olijfolie
  • Peper en zout

 

Aan de slag: 

  1. Snipper de ui en look fijn en stoof aan in olijfolie samen met de tijm.
     
  2. Blus met de rode wijn en roer tot wanneer de alcohol verdwenen is.
     
  3. Voeg de fond en de bokaal passati toe.
     
  4. Kruid met peper en zout.
     
  5. Laat de saus pruttelen op laag vuur.
     
  6. Indien een gladdere saus gewenst, kan je de saus zeven.
     

Lekker bij:

  • Balletjes van kalfsgehakt – gebruik voor de saus dan de Belfond-kalfsfond
  • Als basis voor je bolognaisesaus – gebruik voor de saus de Belfond-rundfond of –groentenbouillon
  • Bij een stukje vis – gebruik voor de saus de Belfond-visfumet en witte wijn