Parelhoen suprême met spruiten

Recept: parelhoen suprême met spruiten.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 parelhoen suprêmes (1 per persoon)
  • 750 g spruiten
  • Boter
  • Een scheut witte wijn (optioneel)
  • Nootmuskaat
  • Peper en fleur de sel

Aan de slag:

  1. Snij de spruitjes fijn met behulp van een mandoline.
     
  2. Korst de parelhoentjes aan in de pan met goeie boter, look en tijm.
    Laat 20 min. verder garen in een voorverwarmde oven van 160 °C en laat 5 min. rusten.
     
  3. Stoof ondertussen de fijngesneden spruitjes aan in boter, blus eventueel met wat witte wijn en kruid naar keuze met nootmuskaat, peper en fleur de sel.
     
  4. Serveer naar wens met een aardappelpuree en fine champagnesaus of vleesjus.