Recept: parelhoen suprême met spruiten.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 parelhoen suprêmes (1 per persoon)
  • 750 g spruiten
  • Boter
  • Een scheut witte wijn (optioneel)
  • Nootmuskaat
  • Peper en fleur de sel

Aan de slag:

  1. Snij de spruitjes fijn met behulp van een mandoline.
     
  2. Korst de parelhoentjes aan in de pan met goeie boter, look en tijm.
    Laat 20 min. verder garen in een voorverwarmde oven van 160 °C en laat 5 min. rusten.
     
  3. Stoof ondertussen de fijngesneden spruitjes aan in boter, blus eventueel met wat witte wijn en kruid naar keuze met nootmuskaat, peper en fleur de sel.
     
  4. Serveer naar wens met een aardappelpuree en fine champagnesaus of vleesjus.

Ingrediënten

Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Muskaatnootpoeder 60g toe aan favorieten
Muskaatnootpoeder 60g
Muskaatnootpoeder 60g 60 gr 700/stuk € 11,67 / 100gr
Muskaatnootpoeder 60g
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland