Pasta puttanesca

Recept: pasta puttanesca.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Festoni of Spaghetti - Paolo Petrilli 
  • 1 bokaal Pomodori pelati 
  • 75 g Ansjovis uit Cantabria 
  • 75 g Parmigiano Reggiano 
  • 3 eetl. Kappertjes ‘Capperi di Salina’ 
  • 1 bussel bladpeterselie 
  • Zwarte olijven (te ontpitten) 
  • Een scheut Ladopetra-olijfolie 
  • 2 sjalotten 
  • 1 teentje look 
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Snipper de sjalot in fijne halve ringen en plet de look. 
     
  2. Ontpit de olijven en hak ze grof. 
     
  3. Spoel de kappertjes. 
     
  4. Snij de ansjovis in stukjes. 
     
  5. Kook de pasta in licht gezouten water gaar volgens de gaartijd op de verpakking. Doe niet te veel zout in je water, want de ansjovis zorgt al voor de zoute toets. 
     
  6. Verwarm een scheutje olijfolie in een brede pan en stoof de sjalot en look kort aan. 
     
  7. Voeg de kappertjes, gehakte olijven en Pomodori pelati toe en laat het geheel pruttelen op middelmatig vuur. Roer de saus regelmatig om. 
     
  8. Hak tenslotte de bladpeterselie en voeg samen met de ansjovis en de gekookte pasta toe aan de saus. 
     
  9. Werk af op het bord met wat zwarte peper en grof gemalen Parmigiano Reggiano. 

Smakelijk!