Pittige penne

Penne Rigate van Paolo Petrilli, verkrijgbaar bij versmarkt CRU.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 500 g Penne Rigate - Paolo Petrilli
  • 1 bokaal Pomodorini Corbara
  • 4 stengels selder
  • Gerookt Paprikapoeder "Las Hermanas" Picante
  • Parmigiano Reggiano
  • Scheutje Ladopetra-olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Snij de selder in stukjes van ± 1 cm en snipper de ui en de look fijn.
     
  2. Stoof de gesneden groenten in een scheut olijfolie op matig vuur en voeg de look toe.
     
  3. Blus met het sap van de Corbaratomaatjes en breng de saus op smaak met het gerookte paprikapoeder, peper en zout.
     
  4. Laat de saus een 10-tal minuutjes op zacht vuur pruttelen.
     
  5. Voeg op het einde de Corbaratomaatjes toe aan de saus en laat ze kort mee opwarmen.
     
  6. Is de saus bijna klaar?
    Kook de penne in gezouten water.
     
  7. Serveer de penne met de saus en werk af met geraspte Parmigiano Reggiano.