Quiche met peer, grondwitloof en brie

Recept: quiche met peer, grondwitloof en brie

Ingrediënten voor  4 personen: 

  • 3 kropjes Brussels grondwitloof 
  • 3 peren naar keuze (bv. Durondeau-peer) 
  • Ongezouten hoeveboter 
  • 6 eieren (3 volledig en 3 dooiers) 
  • 300 ml volle melk 
  • 300 ml volle room 
  • 120 g brie de Meaux 
  • Een snufje nootmuskaat (uit eigen voorraadkast)
  • 25 g sterke CRU-mosterd 
  • Peper en zout


Apart te voorzien:

  • Bladerdeeg (vraag ernaar in onze bakkerij) 
  • Taartvorm

Aan de slag: 

  1. Snij het grondwitloof grof, stoof aan in een pan met de boter en kruid met peper en zout.
     
  2. Schil de peren, verwijder de pitjes en snij in schijfjes.
    Bak ook in de pan met wat boter. 
     
  3. Bedek een taartvorm met bladerdeeg, prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak blind (bvb. met behulp van bakparels) gedurende 15 minuten op 190 °C.
     
  4. Maak de vulling: meng de eieren, eierdooiers, volle melk, volle room, een halve theelepel zout, een snufje peper, een snufje nootmuskaat en de sterke mosterd.
     
  5. Verdeel de stukjes gebakken witloof en schijfjes peer over de afgebakken bladerdeegbodem en scheur er Brie de Meaux over.
     
  6. Giet de vulling over de bodem en bak zo’n 40 min. in een oven op 180 °C.