Lamsstoofpotje

Recept: Lamsstoofpotje.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg lamsstoofvlees (verkrijgbaar in het weekend)
  • 350 g Pomodori pelati van Paolo Petrilli (½ bokaal)
  • 2 potjes demi glace van Belfond
  •  2 venkels
  • 4 grote wortelen
  • 200 g ui
  • 2 teentjes look
  • Enkele takjes Provençaalse kruidenmix
  • Een scheutje Ladopetra-olijfolie
  • Een snuifje ras el hanout
  • Zout en peper

Aan de slag:

  1. Verwarm een scheut olijfolie in een stoofpot.
     
  2. Stoof de ui, de look en de raz el hanout aan.
     
  3.  Voeg de stukken lamsstoofvlees, de grofgesneden venkel en wortel toe aan de pot en bak kort aan.
     
  4. Blus het geheel met de demi glace en de pomodori pelati.
     
  5. Bundel de Provençaalse kruidenmix met keukentouw en voeg toe aan de saus.
     
  6. Laat het geheel koken, tot je vlees mooi uit elkaar valt.
     
  7. Kruid af naar smaak met peper en zout en bind de saus naar eigen voorkeur.