Papillot met vis en lentegroentjes

Recept: papillot met vis en lentegroentjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 640 g vis (bijvoorbeeld 320 g zalm en 320 g vaste witte vis zoals kabeljouw)
  • 4 vastkokende aardappelen
  • Groenten zoals asperges, opgelegde Corbara-tomaatjes van Paolo Petrilli, tuinbonen, jonge erwten, wortel, selder, ui, venkel, radijs...
  • 4 dl room van Baliehof
  • 1 dl visfond van Belfond
  • Scheutje witte wijn
  • Zwarte Sarawak peper en fleur de sel
  • Verse tuinkruiden zoals rozemarijn, dille en peterselie

Aan de slag:

  1. Kook 4 vastkokende aardappelen beetgaar en snij in vieren. Snij ook wat groenten zoals asperges, opgelegde Corbara-tomaatjes van Paolo Petrilli, tuinbonen, jonge erwten, wortel, selder, ui, venkel, radijs... in fijne stukjes.
     
  2. Meng in een pannetje 1 dl visfond van Belfond, 4 dl room van Baliehof en een scheutje witte wijn. Breng zachtjes aan de kook en kruid met zwarte Sarawak peper en fleur de sel. Haal van het vuur en voeg een beetje fijngesneden verse tuinkruiden toe zoals rozemarijn, dille en peterselie.
     
  3. Neem 4 vellen zilverpapier en leg op elk vel wat fijngesneden groenten en aardappelen in het midden. Plaats vervolgens telkens een stukje vis op de groenten.
     
  4. Giet de saus over de vis en groenten, sluit de papillots en laat ongeveer 12 tot 15 minuten garen op de barbecue. Slecht weer? Kan ook in de oven!


Wijntip:
Chateau de Montfaucon Viognier