Risotto alla milanese

Recept: risotto alla milanese

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Acquerello rijst
  • 1,2 L groentenbouillon of gevogeltefond van Belfond (5 potjes) (of kies voor een deel water en een deel gevogeltefond)
  • Ladopetra-olijfolie
  • 50 g Sioen-hoeveboter
  • 75 g gemalen Parmigiano Reggiano
  • 1 sjalot
  • Een scheutje witte wijn
  • 1 theel. saffraan Molineta de Minaya

Aan de slag: 

  1. Laat de saffraan kort weken in wat warm water.
     
  2. Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie.
     
  3. Voeg de risotto-rijst toe en bak glazig.
     
  4. Blus met de witte wijn.
     
  5. Voeg de saffraan en fond toe en laat een twintigtal minuten koken.
     
  6. Laat de risotto enkele minuten afgedekt rusten.
     
  7. Meng er vervolgens 2 eetlepels boter en Parmigiano Reggiano onder.