Recept: risotto alla milanese

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Acquerello rijst
  • 1,2 L groentenbouillon of gevogeltefond van Belfond (5 potjes) (of kies voor een deel water en een deel gevogeltefond)
  • Ladopetra-olijfolie
  • 50 g Sioen-hoeveboter
  • 75 g gemalen Parmigiano Reggiano
  • 1 sjalot
  • Een scheutje witte wijn
  • 1 theel. saffraan Molineta de Minaya

Aan de slag: 

  1. Laat de saffraan kort weken in wat warm water.
     
  2. Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie.
     
  3. Voeg de risotto-rijst toe en bak glazig.
     
  4. Blus met de witte wijn.
     
  5. Voeg de saffraan en fond toe en laat een twintigtal minuten koken.
     
  6. Laat de risotto enkele minuten afgedekt rusten.
     
  7. Meng er vervolgens 2 eetlepels boter en Parmigiano Reggiano onder.

Ingrediënten

Voeg Groentefond 240ml toe aan favorieten
Groentefond 240ml
Groentefond 240ml 240 ml 390/stuk € 16,25 / l
Groentefond 240ml
Voeg Olijfolie Ladopetra 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml 1520/stuk € 30,40 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Parmigiano Reggiano Cravero toe aan favorieten
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero 4580/kg € 45,80 / kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Voeg Sjalot toe aan favorieten
Sjalot
Sjalot ± 20 gr 560/kg € 5,60 / kg
Sjalot
Voeg Saffraan La Mancha 1g toe aan favorieten
Saffraan La Mancha 1g
Saffraan La Mancha 1g 1 gr 1350/stuk € 1350,00 / 100gr
Saffraan La Mancha 1g