Rog met kappertjes

De rog is een flexibele vis zonder graten maar met een kraakbeen: met één vork `vis` je die er in één keer uit. Rog smaakt delicaat en mild en is daarmee een zeer toegankelijke vis.  En het beste van al? Rog is verrassend eenvoudig te bereiden. Een grote klassieker is rog met bruine boter…   

Rogvleugel met kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rogvleugels
  • Peper
  • Olijfolie/boter
  • Kappertjes
  • Citroen
  • Peterselie/bieslook

 Aan de slag:   

  1. Knip de dunste kantjes van de rog, die verbranden anders bij het bakken.
     
  2. Peper de rogvleugels.
    Gebruik geen zout, want de kappertjes zorgen later al voor de zilte smaak.   
     
  3. Bak de rogvleugels aan elke kant in een scheutje olijfolie en/of klontje boter en haal uit de pan wanneer ze klaar zijn.
    Bedek met aluminiumfolie om warm te houden. 
     
  4. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan.
    Leg een eetlepel CRU-kappertjes even in een kommetje water en spoel nadien grondig onder stromend kraanwater.
    Voeg toe aan de boter. Besprenkel met vers citroensap.
     
  5. Laat kort sudderen en haal van het vuur.
    Voeg op het laatste moment een eetlepel fijngehakte platte peterselie of bieslook toe.     
     
  6. Serveer de rog samen met de saus.