De rog is een flexibele vis zonder graten maar met een kraakbeen: met één vork `vis` je die er in één keer uit. Rog smaakt delicaat en mild en is daarmee een zeer toegankelijke vis.  En het beste van al? Rog is verrassend eenvoudig te bereiden. Een grote klassieker is rog met bruine boter…   

Rogvleugel met kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rogvleugels
  • Peper
  • Olijfolie/boter
  • Kappertjes
  • Citroen
  • Peterselie/bieslook

 Aan de slag:   

  1. Knip de dunste kantjes van de rog, die verbranden anders bij het bakken.
     
  2. Peper de rogvleugels.
    Gebruik geen zout, want de kappertjes zorgen later al voor de zilte smaak.   
     
  3. Bak de rogvleugels aan elke kant in een scheutje olijfolie en/of klontje boter en haal uit de pan wanneer ze klaar zijn.
    Bedek met aluminiumfolie om warm te houden. 
     
  4. Laat opnieuw een klontje boter smelten in de pan.
    Leg een eetlepel CRU-kappertjes even in een kommetje water en spoel nadien grondig onder stromend kraanwater.
    Voeg toe aan de boter. Besprenkel met vers citroensap.
     
  5. Laat kort sudderen en haal van het vuur.
    Voeg op het laatste moment een eetlepel fijngehakte platte peterselie of bieslook toe.     
     
  6. Serveer de rog samen met de saus. 

Ingrediënten

Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Kappertjes- Capperi di Salina toe aan favorieten
Kappertjes- Capperi di Salina
Kappertjes- Capperi di Salina 150 gr 590/stuk € 39,33 / kg
Kappertjes- Capperi di Salina
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie