Salade folle met witte pens, gerookte zalm en grijze garnalen

Bij een “salade folle” (gekke salade) wordt altijd vlees én vis gebruikt.
Deze salade is een eenvoudig én feestelijk gerecht.
Voeg gerust jouw favorieten toe en genieten maar.

Recept: salade folle met witte pens, gerookte zalm en grijze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g slamix
  • 2 zachtgekookte eitjes, gehalveerd
  • 2 witte pensen/ gebakken of rauw in schijfjes
  • 200 g grijze garnalen (of vervang deze door 4 gegrilde koningsgarnalen).
  • 200 g gerookte zalm
  • 4 radijsjes
  • 12 kerstomaatjes (verse of Corbara tomaatjes)
  • 4 artisjokharten van La Baita (of 1 pot)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 citroen
  •  3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. koolzaadolie (of walnoot) (uit eigen voorraadkast)

Aan de slag:  

  1. Halveer de kerstomaatjes en de artisjokharten.
     
  2. Snij de radijsjes in plakjes en de rode ui in dunne halve ringen (ben je geen fan van rauwe ui, leg ze dan een half uurtje in melk, spoel ze af en gebruik ze zo).
     
  3. Meng de olijf- en koolzaadolie met het citroensap en kruid af met wat peper en zout.
     
  4. Meng de dressing onder de sla samen met de kerstomaatjes, artisjokharten, radijsjes en de rode ui.
     
  5. Verdeel dit in 4 kommen of borden.
     
  6. Werk af met de plakjes gerookte zalm (wil je het nog wat feestelijker, vervang de zalm door 4 gebakken coquilles), de schijfjes witte pens, de zachtgekookte eitjes en de grijze garnalen (of vervang deze door 4 gegrilde koningsgarnalen).