Recept: salade niçoise.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 blikken Ventresca tonijn
  • 12 ansjovisfilets (Anchoa)
  • Een handje slamix per persoon
  • 4 tomaten
  • 250 g prinsessenboontjes of boterboontjes (volgens beschikbaarheid)
  • 300 g krielaardappelen
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eitjes
  • 1 theel. mosterd op traditionele wijze
  • 2 eetl. olijfolie 1 citroen (citroensap)
  • Zwarte peper 
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Kook de krielaardappeltjes beetgaar in gezouten water, giet af en plaats ze in een ovenschaal. Kruid met peper en besprenkel met olijfolie en zet ze nog zo’n 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Zijn ze klaar? Laat ze afkoelen.
     
  2. Breng opnieuw gezouten water aan de kook voor de boontjes. Spoel de boontjes en snij de uiteinden eraf. Kook ze zo’n 5 à 7 min. en spoel nadien onder koud water.
     
  3. Kook de eitjes ongeveer 8 min. tot iets voor het hardgekookt punt zodat het eigeel nog lekker smeuïg is. Laat de eitjes afkoelen onder koud water, pel ze en snij in vier.
     
  4. Was de sla, snij de tomaten in partjes en de rode ui in fijne ringen.
     
  5. Maak de vinaigrette: meng de mosterd, de olijfolie en het citroensap tot een homogene massa. Kruid naar smaak met peper en zout.
     
  6. Schik de salade op het bord: begin met de sla en verdeel de boontjes, de krielaardappelen, de tomaten, de eitjes, de tonijn (een half blik per pers.), de ansjovisfilets (4 per pers.) en de uiringen. Werk af met de vinaigrette.

 

Om te drinken: 

Alborina Gavi Docg Castello di Tassarolo.

Ingrediënten

Voeg Ventresca tonijn toe aan favorieten
Ventresca tonijn
Ventresca tonijn 370 gr 740/stuk € 20,00 / kg
Ventresca tonijn
Voeg Anchoa del Cantabrico in olijfolie toe aan favorieten
Anchoa del Cantabrico in olijfolie
Anchoa del Cantabrico in olijfolie 5 gr 100/stuk € 200,00 / kg
Anchoa del Cantabrico in olijfolie
Voeg Slamix ongewassen toe aan favorieten
Slamix ongewassen
Slamix ongewassen 2750/kg € 27,50 / kg
Slamix ongewassen
Voeg Ajuin rood toe aan favorieten
Ajuin rood
Ajuin rood ± 170 gr 450/kg € 4,50 / kg
Ajuin rood
Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Mosterd op traditionele wijze 210 ml toe aan favorieten
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Mosterd op traditionele wijze 210 ml 210 ml 500/stuk € 23,81 / l
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 470/kg € 4,70 / kg
Citroen
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland