Salade van Brussels grondwitloof, boerenham en brokkelkaas

Salade van Brussels grondwitloof, boerenham en brokkelkaas

Ingrediënten voor 4 personen:   

  • 3 eieren    
  • 30 g traditionele CRU-mosterd    
  • Scheutje witte wijnazijn    
  • 50 ml zonnebloemolie    
  • 4 kropjes Brussels grondwitloof    
  • 8 sneetjes gedroogde boerenham    
  • Handje brokkelkaas    
  • Enkele sneetjes CRU-brood, bv. tarwe natuur    

 

Aan de slag: 

  1. Start met de mosterddressing: meng 2 eieren en 1 eierdooier in een hoge maatbeker.
     
  2. Voeg 30 g traditionele mosterd, een scheutje witte wijnazijn en 50 ml zonnebloemolie toe.
     
  3. Mix met een staafmixer tot een mooi egale dressing en kruid naar smaak met peper en zout. 
     
  4.  Haal de buitenste bladeren van het grondwitloof en snijd de kern in vieren.
     
  5. Meng dit met de mosterddressing en serveer met fijn gesneden boerenham, stukjes brokkelkaas en wat krokant gebakken  Tarwe CRU-broodcroutons.