Op onze markt vind je Mont d’Or zowel in een kleine (400 g) als grote doos (3 kg).
Van de grote versie kunnen we voor jou makkelijk een spie op maat snijden, bijvoorbeeld voor een kaasschotel of om te gebruiken voor kaasfondue.
De kleine doosjes zijn dan weer ideaal om in hun geheel in de oven of op de barbecue te laten smelten.

 

Mont d'Or van bij CRU.

Ingrediënten

  • Mont d'Or klein
  • 2 teentjes look
  • Witte wijn

Om te dippen:

  • Witloof
  • Baguette
  • Bloemkool
  • Gekookte aardappelen
  • Komkommer pickles
  • Charcuterie

 

Aan de slag:

  1. Maak met een mes enkele inkepingen in de kaas en vul met twee teentjes look.
     
  2. Giet wat witte wijn op de kaas totdat de korst bedekt is en zet dan de kaas (in de houten vorm) in de oven gedurende 30 minuten op 180 °C of op de barbecue totdat de korst goudgeel kleurt.
     
  3. Eenmaal gesmolten, is het tijd om te dippen: witloof, baguette, bloemkool, gekookte aardappelen, augurken, charcuterie…

 

Wijntip: 

  • Sylvaner le mouton bleu van Vins Mann   

Ingrediënten

Voeg Baguette T55 toe aan favorieten
Baguette T55
Baguette T55 350 gr 220/stuk € 6,29 / kg
Baguette T55
Voeg Komkommerpickles 200g toe aan favorieten
Komkommerpickles 200g
Komkommerpickles 200g 200 gr 590/stuk € 29,50 / kg
Komkommerpickles 200g