Winters slaatje met Brussels grondwitloof

In de zomer serveren we maar al te graag een snelle, frisse salade bij een stukje vlees of vis met typische zomersla zoals kropsla, eikenbladsla, batavia…
Ook nu tijdens de winter kan je smaakvolle slaatjes maken met bladgroenten die volop in het seizoen zijn. 

Winterse salade met groene groenten en dressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Veldsla
  • Micro-groenten
  • Brussels grondwitloof
  • Bladpeterselie
  • Witte wijnazijn
  • Olijfolie
  • CRU-mosterd
  • Zwarte peper en fleur de sel

   

Aan de slag: 

  1. Meng een handje  veldsla, micro-groenten, fijngesneden Brussels grondwitloof en bladpeterselie in een mengkom. 
     
  2. Kruid met fleur de sel en zwarte peper en werk af met wat olijfolie en wittewijnazijn. Of maak een dressing op basis van (per persoon): 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn en een halve eetlepel CRU-mosterd, peper en zout. 
     

Serveer dit eenvoudig en smaakvol slaatje bijvoorbeeld bij een stuk rundvlees en verse frietjes van onze markt.