Zeetong meunière

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 panklare zeetongen
  • 150 g Sioen-hoeveboter
  • Een halve citroen
  • 1 bussel krulpeterselie
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Spoel de zeetongen en dep ze droog met keukenpapier.
     
  2. Laat 30 g boter kleuren in een antikleefpan.
     
  3. Bak de zeetongen een 4-tal minuten aan beide kanten. Giet er regelmatig de boter van de pan over en voeg klontjes boter toe zodat het niet verbrandt.
     
  4. Haal de zeetongen uit de pan en hou ze warm.
     
  5. Voeg de resterende boter toe aan de pan, laat wat pruttelen en blus met het sap van een halve citroen.
     
  6. Werk de botersaus af met gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
     
  7. Leg de zeetongen nog kort in de saus en serveer op warme borden.
     
  8. Besprenkel de saus over de zeetongen.
     

Lekker met:
CRU-frietjes, puree of een frisse salade.

Wijntip:
Chardonnay van Entre-Deux-Monts