Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 panklare zeetongen
  • 150 g Sioen-hoeveboter
  • Een halve citroen
  • 1 bussel krulpeterselie
  • Peper en zout

Aan de slag: 

  1. Spoel de zeetongen en dep ze droog met keukenpapier.
     
  2. Laat 30 g boter kleuren in een antikleefpan.
     
  3. Bak de zeetongen een 4-tal minuten aan beide kanten. Giet er regelmatig de boter van de pan over en voeg klontjes boter toe zodat het niet verbrandt.
     
  4. Haal de zeetongen uit de pan en hou ze warm.
     
  5. Voeg de resterende boter toe aan de pan, laat wat pruttelen en blus met het sap van een halve citroen.
     
  6. Werk de botersaus af met gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
     
  7. Leg de zeetongen nog kort in de saus en serveer op warme borden.
     
  8. Besprenkel de saus over de zeetongen.
     

Lekker met:
CRU-frietjes, puree of een frisse salade.

Wijntip:
Chardonnay van Entre-Deux-Monts
 

Ingrediënten

Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland

Lekker voor erbij

Voeg Verse frieten 1,5kg toe aan favorieten
Verse frieten 1,5kg
Verse frieten 1,5kg 1500 gr 450/stuk € 3,00 / kg
Verse frieten 1,5kg
Voeg Aardappelpuree 400g toe aan favorieten
Aardappelpuree 400g
Aardappelpuree 400g 400 gr 580/stuk € 14,50 / kg
Aardappelpuree 400g