Appelsap natuurzuiver van versmarkt CRU.

Appelsap natuurzuiver

Je hebt hem wellicht al geproefd, ons heerlijk CRU-appelsap!
Met de appels van dit seizoen zijn we er in geslaagd om opnieuw een heerlijk appelsap samen te stellen.  
Ons appelsap in fles is gemaakt van laagstamappels, deze zijn iets recentere rassen en doorgaans zoeter.

Appelsap Rosine

Appelsap als aperitief, geserveerd in een hoog bol glas, om in kleine slokjes van te nippen… Ons appelsap Rosine is eentje om echt van te genieten, net zoals een goede fles wijn. Appelsap Rosine is zeer aromatisch en je proeft zo de puurheid van de appels. Omdat het sap zo puur is, is het ideaal als alcoholvrij aperitief.   

Tijdens onze zoektocht naar de ideale samenstelling voor ons CRU-appelsap kwamen we samen met partner Karel Vaes uit op iets helemaal anders: sap van enkel appels van het ras Franse rennet.Bij zo’n oude appelsoort zijn de zuren iets meer aanwezig en tegelijk mooi in balans met de suikers. De Franse rennetappel is een van de oudste rassen van de rennetfamilie.

Appelsap Rosine, verkrijgbaar bij versmarkt CRU.

Partner Karel Vaes teelt dit ras in het natuurreservaat De Knoppel in Mettekoven, tussen Borgloon en Sint-Truiden. De appels worden pas geplukt als ze boomrijp zijn.
Om de aroma’s van het appelsap mooi tot uiting te laten komen, drink je het sap best op keldertemperatuur (12 °C). Serveer in een wijnglas en geniet…

Goed om te weten: eenmaal geopend, is het appelsap nog 4 dagen houdbaar. Bewaar in de koelkast en haal het er een uurtje voor het serveren uit.

Appelsap op tap van bij versmarkt CRU.

CRU-appelsap op tap

Het CRU-appelsap in 3L-dozen is een combinatie van 50% hoog- en 50% laagstamappels. De appels zijn afkomstig uit de boomgaarden van Hellingenfort, op de flanken van de Haspengouwse Herkvallei.

De hoogstamappels komen van oudere, vergeten appelrassen. Hier zijn meer zuren aanwezig maar tegelijk mooi in balans met de suikers. Zoals eerder vermeld zijn laagstamappels eerder zoeter. Deze twee appelsoorten worden perfect uitgebalanceerd in deze appelsap.

Na het plukken en wassen van de vers geoogste appels worden ze onmiddellijk geperst tot sap door Fructus. Het resultaat is 100% puur natuurlijk sap, zonder toevoegingen van additieven of suikers.

Voeg Appelsap natuurzuiver 1L toe aan favorieten
Appelsap natuurzuiver 1L
Appelsap natuurzuiver 1L 1000 ml 360/fles € 3,60 / l
Appelsap natuurzuiver 1L
Voeg Appelsap Rosine 1L toe aan favorieten
Appelsap Rosine 1L
Appelsap Rosine 1L 1000 ml 970/fles € 9,70 / l
Appelsap Rosine 1L
Voeg Appelsap 3L toe aan favorieten
Appelsap 3L
Appelsap 3L 3000 ml 1250/stuk € 4,17 / l
Appelsap 3L