Rund, varken of lam: stuk voor stuk buitengewoon mals en sappig vlees. Zonder veel kruiden of andere toevoegingen, gewoon een eenvoudig en puur product in al zijn rijkdom.
Het vlees dat je op de CRU-markt vindt, halen we rechtstreeks bij onze partners. Daarvoor werken we samen met kwekers met dezelfde visie als CRU: respect voor dier en natuur, maar ook passie voor de stiel. Zo hechten we veel belang aan het ras, de voeding en een stressvrij leven van de dieren. Deze drie factoren bepalen hoofdzakelijk de smaak en textuur van het vlees.

Hereford rund

Gelukkige dieren geven goed vlees   

We kiezen voor rassen die passen binnen onze filosofie, zoals het Franse runderras Blonde d’Aquitaine dat we vandaag aanbieden. Het vlees is bijzonder mals en dankzij het poldergras dat ze eten, ook erg sappig van smaak. Bovendien kiezen we er momenteel voor om Belgisch lamsvlees te verkopen op het ritme van de natuur: we volgen de seizoenen in België en garanderen zo een korte transporttijd en hoge kwaliteit.

Eenmaal op de markt versnijden onze CRU-beenhouwers de grote stukken rund-, varkens- en lamsvlees verder. Net zoals bij de slager vroeger, kunnen we à la minute een stuk op maat snijden: filet pur, côte à l’os, rosbief, stoofvlees, entrecote…. Daarnaast maken we op de markt ook allerlei bereidingen zoals préparé, chipolata, gehakt, venkelworst of een BBQ-assortiment. Allemaal op basis van zuiver vlees.

Met hun kennis en expertise staan onze beenhouwers je graag met raad en daad bij: aarzel dus niet om een woordje uitleg, persoonlijk advies of bereidingstips te vragen. Ze helpen je met plezier!

Gerijpt vlees voor meer diepgang  

We eten vlees liefst ultravers. Maar wanneer een stuk vlees de tijd krijgt om enkele weken te rijpen, krijgt het een nog grotere malsheid en intense smaak. Enkele tientallen jaren geleden gebeurde dit nog bij de boer in de schuur, tegenwoordig doen we dit in een speciale koelcel en onder gecontroleerde omstandigheden.

Het resultaat is helderrood en boterzacht vlees met een intense smaak. Bij CRU vind je gerijpte côte à l'os en contre filet van verschillende runderrassen zoals aubrac, Saler, holstein, limousin en rubia. Het marktaanbod wisselt wekelijks.

Gerijpt vlees van bij versmarkt Cru.