Italiaanse ham Carlo san Daniele, verkrijgbaar bij CRU.

Het varken  

Het varken moet aan de normen van een ‘zwaar’ varken voldoen: een minimumgewicht van 160 kg en een minimale leeftijd van 9 maanden. De varkens worden gekweekt in de Povlakte, een regio rijk aan weiden.

Het zouten en het rijpen  

De benaming Carlo San Daniele verwijst naar de gemeente San Daniele del Friuli en is gelegen in het hart van de provincie Udine in het noordoosten van Italië. De regio kenmerkt zich door z’n bergachtig landschap in het noorden, de uitgestrekte vlaktes in het zuiden grenzend aan de Adriatische zee. Deze ligging bepaalt het microklimaat dat uiterst belangrijk is voor de productie van San Danieleham: een mix van koele alpenwind uit het noorden en warme en vochtige lucht van de Adriatische zee zorgt voor de perfecte rijping van de ham.

 

SD keurkmerk  

Eenmaal de ham voldoet aan alle kwaliteitsnormen opgelegd door het consortium, krijgt het een keurmerk SD, San Daniele. Zowel grote als kleine fabrikanten maken gebruik van dit handelsmerk. Bij CRU werken we samen met het huis Dok Dall’Ava, een klein familiebedrijf dat zich onderscheidt door veel verder te gaan dan de kwaliteitsnormen die worden opgelegd door het consortium. Resultaat: een ham met topklasse! Met een rijping van minimum 24 maanden wordt het product wereldwijd verspreid. Het filterdun gesneden rood-roze vlees vertaalt zich in een uitgesproken aroma met licht zoete smaak.

San Daniele vs Parmaham  

Waar zit het verschil tussen de 2 populairste hammen van Italië? Kwaliteit? Grootte? Nee, het enige verschil is de herkomst van de ham. Het gaat hier dus zeker niet over beter of slechter. Ze zijn allebei zeer kwalitatief en kunnen als gelijkaardig kunnen worden beschouwd.

Ham van Carlo san Daniele die wordt gezouten.

Voeg Italiaanse ham Carlo toe aan favorieten
Italiaanse ham Carlo
Italiaanse ham Carlo 6900/kg € 69,00 / kg
Italiaanse ham Carlo