Haas.

Haas kweken is onbegonnen werk. Het blijft een dier dat zich niet laat temmen. Haas heeft een uitgesproken lekkere wilde smaak, dankzij de zeer gevarieerde voeding waarnaar het dier op zoek gaat.

Van hazenvlees kan je een zeer karaktervolle stoverij maken. Een van de fijne gerechten uit de klassieke keuken: civet. Vaak wordt deze stoofpot van de billen van de haas bereid. Een “normale” civet bereidt men met stevige rode wijn en wildbouillon. Met bruin bier in plaats van wijn kan natuurlijk ook. Vermits haas wel van fruit houdt, kan je er ook een heel lekkere versie van maken met kriekbier als basis voor de saus.

De hazenrug maakt men meestal klaar in de oven en komt dus gebraden op tafel. Het is een van de grote gerechten van onze nationale keuken. Hazenrug is een gerecht met een doordringende smaak. Daar horen dus krachtige groenten bij. Brussels grondwitloof bijvoorbeeld. Of pastinaak. Knolselderpuree is een klassieke compagnon. Rodekool en spruitjes zetten de smaak van het vlees ook in de kijker.