Assortiment citrusfruit van bij versmarkt Cru.

Sappig smaakvol fruit  

De sinaasappelen bij CRU zijn afkomstig uit de Spaanse regio’s Valencia, Tarragona en Murcia en uit het Portugese Faro of Griekenland. Het Mediterraans klimaat en de rijke grond van die regio’s zijn ideaal voor de teelt van sinaasappelen. Omdat we samenwerken met partners uit verspreide regio’s met telkens een ander klimaat (temperatuur, regen, wind…), kunnen we elke week opnieuw kiezen voor sinaasappelen met de beste smaak van dat moment. 

Sinaasappelen bestaan er in honderden variëteiten: klein of groot, zuur of zoet, weinig of veel sap, dikke of dunne schil, weinig of veel vruchtvlees, vroeg of laat op het seizoen… Een bepaalde variëteit kan zelfs jaar na jaar verschillen van smaak. Bij CRU kiezen we telkens voor de variëteit die op dat moment op haar best is: vol van smaak en lekker sappig.

Rijpen aan de boom  

De sinaasappelen worden pas geoogst wanneer ze helemaal op smaak zijn gekomen en wanneer we bij CRU een bestelling plaatsen, niet eerder. Zo hebben ze alle tijd om voedingstoffen uit de bodem en zonlicht op te nemen, waardoor de smaak des te intenser wordt. Fruit rijpt immers enkel aan de boom. Eenmaal geplukt, maakt de vrucht geen sap meer bij.

Groene mandarijnen en toch rijp?  

Al onze citrussen – sinaasappelen, mandarijnen, clementines, citroenen, speciale citrussen, pompelmoezen – zijn puur natuur. Dat betekent dat ze niet gewaxt of ontgroend worden wanneer dit niet nodig is in het seizoen. Soms zie je citrusvruchten op onze markt liggen die deels groen zijn: dat betekent dat de vrucht weinig koude nachten heeft gehad, want die zorgen voor de kleuring van de vrucht. Bij ons staat de smaak voorop, ongeacht de kleur van de schil.

Bovendien zijn onze eetsinaasappelen zo sappig, waardoor je ze ook kan persen.

Tip voor een andere smaaksensatie  

Probeer eens om een sinaasappel niet in partjes te eten, daardoor krijg je een andere smaakbeleving. Zet de sinaasappel rechtop met het steeltje naar boven. Snijd eerst verticaal dwars doormidden, daarna horizontaal doormidden en dan elk stukje nog eens in twee. Trek nu het vruchtvlees met je tanden van de schil.