Mandora van bij versmarkt Cru.

Citrusvruchten zijn vruchten boordevol vitamientjes. Het meeste citrusfruit in CRU komt uit het gebied rond de Middellandse Zee. Ze worden geteeld door onze Spaanse partners, familiebedrijven die onze visie delen. Dit betekent dat zij gebruik maken van moderne technieken met respect voor het natuurlijk proces. Dat levert vruchten op die natuurlijk lang aan de boom gerijpt zijn onder de zon  

Een van deze citrusvruchten is de mandora: een kruising tussen een mandarijn en een sinaasappel. Qua uiterlijk heeft de mandora iets van een afgeplatte sinaasappel. De oorsprong van deze bijzondere kruising ligt in Cyprus. De mandora is eerder zoet en sappig van smaak en zit bovendien boordevol vitamine C. Liefhebbers noemen het ook wel ‘de mandarijn om te persen’  .  

De mandora is vooral gekend als een lekker tussendoortje, maar je kan ze ook in je gerechten verwerken. Zo past het sap van de mandora’s perfect in een dressing met zure room, of is de vrucht lekker in een stoofpotje bijvoorbeeld.