Oosterscheldekreeft, verkrijgbaar bij versmarkt Cru.

Deze seizoensgebonden delicatesse ligt bij CRU dankzij de nauwe samenwerking met de beste vissers uit ons netwerk. Met fuiken vol aas vangen zij de kreeften levend. Die worden manueel gecontroleerd en indien ze zwanger of nog niet volgroeid zijn, keren ze levend terug in het water. Dankzij deze vissers, die de kreeften met de grootste zorg behandelen, kunnen wij een constante kwaliteit garanderen.

Zelfs dan zijn we nog afhankelijk van wat de natuur te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. Maar een schommelend aanbod maakt dat we er nog meer van genieten om samen een verse Oosterscheldekreeft te kunnen proeven. Eenvoudig bereiden, zoals grillen of koken in bouillon, laat de fijne smaak het meest tot zijn recht komen. 

Je kan de kreeft makkelijk herkennen aan de zwartblauwe schaal met witte stipjes en de roomkleurige onderkant met blauwe stippen. Wist je trouwens dat de schaal van de Oosterscheldekreeft zeer hard is? Bijna zoals porselein… In de Oosterschelde vindt de kreeft voldoende voedsel. Daardoor krijgt het vlees van de kreeft een unieke malse en volle smaak! 

Opdat de hoeveelheid kreeften in de zee behouden wordt, is het vangstseizoen heel kort. Daarom vind je enkel tussen april en half juli deze delicatesse terug op onze markt.

Tip:  
Grill de halve gekookte kreeften kort op de barbecue, CRU-brood en witte wijn of champagne.
Combineer de Oosterscheldekreeft met onze Wiscoutre van Entre-Deux-Monts.

Lekker voor erbij

Voeg Tarwe CRU toe aan favorieten
Tarwe CRU
Tarwe CRU 850 gr 460/stuk € 5,41 / kg
Tarwe CRU
Voeg Wiscoutre Entre-Deux-Monts toe aan favorieten
Wiscoutre Entre-Deux-Monts
Wiscoutre Entre-Deux-Monts 750 ml 2180/fles € 29,07 / l
Wiscoutre Entre-Deux-Monts