In CRU is steeds een mix van gekweekte paddenstoelen aanwezig. Speciaal voor ons gemaakt en snel toegeleverd door partner Unique Paddenstoelen in Nederland. De paddenstoelenmix bewijst dat dit familiebedrijfje zijn naam niet gestolen heeft.       

In de CRU-paddenstoelenmix komen een aantal soorten vaak terug, die stuk voor stuk uitblinken.  Kastanjepaddenstoelen   zijn de lichtbruine versies van de klassieke witte Parijse champignon. De kastanjepaddenstoelen hebben echter vaster vlees, waar meer smaak en karakter in zit. Ze krimpen nauwelijks in de pan. Dat geldt ook voor de oesterzwammen die deel uitmaken van de mengeling.  Zacht en vlezig van smaak. Daarnaast zijn ook de erg smaakvolle shiitakes aanwezig. En de akkerzwammen die uitblinken door een fijnzinnig anijsachtig aroma. 

De mix wordt vaak aangevuld door een of andere, minder voor de hand liggende soorten. Naar gelang van het seizoen en het aanbod kunnen dat bijvoorbeeld beukenzwammen, paarse ridderzwammen. Alle paddenstoelen worden door onze partner zorgvuldig handgesneden. Alles wordt ook lokaal gekweekt, zodat import uit het verre oosten niet hoeft.     

Op zichzelf smaakt de paddenstoelenmix heerlijk. Bak de paddenstoelen even in een braadpan   in een stevige klont boter, op middelhoog vuur en niet langer dan vijf minuten. Voeg na drie minuten bakken een zeer fijngehakt sjalotje en een verpulverd teentje knoflook toe. En peper ruim, maar zout niet. Werk pas op het einde af met zout, wat fijngehakte peterselie en een paar druppels citroensap. Leg op een toast en je hebt de ietwat vergeten, zeer lekkere vegetarische toast au champignons klaar gemaakt.     

Op zichzelf is dezelfde bereiding een fijne begeleider van zowel vis als vlees. Met een scheutje fond erin heb je bovendien een paddenstoelensaus. En wie een paar wilde paddenstoelen toevoegt, heeft een meesterlijk gerecht gemaakt.     

Alle paddenstoelen hebben natuurlijk hun eigen kenmerken en karakter. Ze hebben wel één ding gemeen: verschillende champignons versterken mekaar altijd in smaak. Een mix van paddenstoelen heeft dus altijd meer smaak.

Voeg Paddenstoelen mix toe aan favorieten
Paddenstoelen mix
Paddenstoelen mix 2700/kg € 27,00 / kg
Paddenstoelen mix