De Portugese meester-banketbakker Forcado uit Brussel zorgt ervoor dat de “pasteis de nata” in CRU staan te schitteren. Forcado bakt inderdaad schitterende pasteis.

De Portugese keuken heeft zo haar geheimen. De pasteis, de kleine ronde gebakjes, met een vulling die doet denken aan flan, is er zo een. Dikwijls “pasteis de nata” gedoopt. Nata betekent room in het Portugees. Maar room zit er niet in. De pasteitjes zouden waarschijnlijk voor het eerst gemaakt zijn door nonnen in een klooster in Belem, een klein stadje nabij Lissabon. Ze werden verkocht in een winkeltje vanaf 1837. En heel de Portugese wereld, Brazilië inbegrepen, werd er spoedig gek op.

Wegens succes gaven de nonnen het recept door aan de meester pasteibakkers. Het authentieke recept wordt nog steeds geheimgehouden en enkel doorgegeven aan de Portugese meester-banketbakkers. Maar Forcado is uiteraard een officiële Portugese meester-banketbakker. De geheimen werden hem dus onthuld. En hij bewaart ze zorgvuldig in Brussel en in CRU.

Voeg Pastéis de Nata toe aan favorieten
Pastéis de Nata
Pastéis de Nata 64 gr 270/stuk € 42,19 / kg
Pastéis de Nata
Voeg Pastéis de Nata 4st toe aan favorieten
Pastéis de Nata 4st
Pastéis de Nata 4st 256 gr 1080/stuk € 42,19 / kg
Per 4 verpakt
Pastéis de Nata 4st