Aan de voet van de Siciliaanse vulkaan Etna groeien tarocco's en moro’s: bloedsinaasappelen met een roodpaarse tot dieporanje kleur.   

De vruchtbare vulkaangrond van de Etna zorgt er, in combinatie met koude winternachten en zonnige dagen, voor dat bloedsinaasappelen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het vulkanische gesteente zit bovendien boordevol mineralen, goed voor een extra goede smaak van de citrussen.

Tussen januari en maart snoeien de telers de bomen.
Op die manier bereikt het zonlicht ook de binnenkant van de boom en komen de bloedsinaasappelen op smaak.

Bloedsinaasappel Tarocco van bij CRU.
Tarocco

De tarocco -bloedsinaasappelen zijn mooi gekleurd: blond met hier en daar rode randjes en strepen.
De smaak is des te zoeter, is zeer aromatisch en heeft een fijne vezel.
Deze soort bevat iets meer vruchtvlees dan de moro’s.

Moro

De moro -bloedsinaasappelen zijn nog intenser gekleurd tot de meest kleurrijke sinaasappelen.
De dikke schil bevat mooie schakeringen rood en het vruchtvlees is vurig gekleurd.
Moro's hebben een friszoet aroma met een licht bittere toets.
Ze zijn heel lekker om te verwerken in een marmelade of om te persen.

Bloedsinaasappel Moro van bij CRU.

Voeg Slaatje met bloedsinaasappelen toe aan favorieten
Slaatje met bloedsinaasappelen
Bijgerecht | Koude schotel

Slaatje met bloedsinaasappelen

Lees meer
Lees meer