Wilde zeebaars van bij versmarkt Cru.

De donkergrijze ranke zeebaars is een jager. Hij doet dat ook in de Noordzee en gebruikt oude scheepswrakken als verborgen uitvalsbasis. Hier gooien de vissers hun lijnen uit. Want inderdaad, zeebaars wordt nog op een duurzame manier ’s nachts met de lijn gevangen. En zoals alle vissers moeten de zeebaarsvissers wachten. Tot de vis bijt.

De gevangen baarzen worden zo vlug mogelijk aan land gebracht en even later bevinden ze zich al in de koeling in CRU. Kraakverse grote wilde zeebaars wordt beschouwd als een van de allerfijnste vissoorten. In de keuken wordt de vis dikwijls op zijn geheel gelaten. De buikholte vul je met allerhande verse tuinkruiden en je braadt de vis gewoon in de oven, met goed wat frisse groenten, die er omheen gelegd worden. Je kan de vis ook bedekken met een zoutkorst. Of grillen in zijn geheel, gevuld met takjes venkel. Zo doen ze dat in Zuid-Frankrijk.

Voeg Zeebaarsfilet toe aan favorieten
Zeebaarsfilet
Zeebaarsfilet ± 120 gr 4600/kg € 46,00 / kg
Dagprijs
Zeebaarsfilet
Voeg Zeebaars in zoutkorst toe aan favorieten
Zeebaars in zoutkorst
Zeebaars in zoutkorst 1000 gr 1750/stuk € 17,50 / kg
Zeebaars in zoutkorst