Het klassieke gerecht tartiflette: aardappelen, kaas, spek en uien. Simpel maar o zo lekker.
Bij CRU maken we dit gerecht ook met net dat tikkeltje meer.

Ga zelf aan de slag met dit eenvoudig recept van onze CRU-koks!

Tartiflette met witloof van bij CRU.

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 750 g geschilde vastkokende aardappelen 
  • 550 g grof gesneden witloof 
  • 400 g Mont d'Or kaas 
  • 175 g gerookt spek 
  • 90 g ui in halve ringen 
  • 125 ml room 
  • 100 ml witte keukenwijn 

Aan de slag: 

  1. Laat het spek, ajuin en boter samen aanstoven.
     
  2. Blus dit geheel met de witte wijn en voeg de grof gesneden witloof toe.
     
  3. Laat dit geheel even stoven tot de wijngeur verdwijnt.
     
  4. Voeg de room toe en laat deze dan 2 min. sudderen.
     
  5. Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm dik.
     
  6. Kook de aardappelen al dente.
     
  7. Meng al de ingrediënten samen.
     
  8. Leg alles in een ovenschaal, ingesmeerd met boter.
     
  9. Leg de Mont d'Or kaas in sneetjes erbovenop.
     
  10. Zet dit geheel gedurende 20 à 25 minuten in een oven van 180 °C. 

 

Smakelijk! 

Ingrediënten

Voeg Ajuin geel toe aan favorieten
Ajuin geel
Ajuin geel ± 230 gr 320/kg € 3,20 / kg
Ajuin geel
Voeg Room 250 ml toe aan favorieten
Room 250 ml
Room 250 ml 250 ml 250/stuk € 10,00 / l
Room 250 ml
Voeg Riesling Kremstal DAC toe aan favorieten
Riesling Kremstal DAC
Riesling Kremstal DAC 750 ml 1830/fles € 24,40 / l
Riesling Kremstal DAC