Recept: tomaat met tonijn

Ingrediënten voor  4 personen: 

  • 4 grote tomaten of 8 kleine tomaten
  • 4 eitjes van Heidi’s hoeve-eieren
  • 2 blikken tonijn in olie - Atún claro
  • ½ bokaaltje kappertjes – Capperi di Salina
  • 3 eetl. Cru-mayonaise
  • 1 bussel peterselie
  • 1 bussel pijpajuin
  • 1 citroen
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Aan de slag: 

  1. Snij de bovenkant van de tomaten en hol uit.
     
  2. Kook de eitjes tot ze hardgekookt zijn (10 min.).
     
  3. Snipper de peterselie en pijpajuin fijn.
     
  4. Laat de kappertjes kort weken in wat water en spoel ze nadien goed onder de kraan.
     
  5. Meng in een kom de tonijn met de mayonaise, sap van de citroen, de kappertjes, de fijngehakte peterselie en pijpajuin en prak er de hardgekookte eitjes onder.
    Kruid naar smaak met de peper en fleur de sel.
     
  6.  Vul de tomaten met het tonijnmengsel.

 

Tip: 

Lekker met de Cru-frietjes, baguette of geroosterde aardappeltjes en slamix.

Ingrediënten

Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Tonijn in olie - Atun claro toe aan favorieten
Tonijn in olie - Atun claro
Tonijn in olie - Atun claro 200 gr 720/stuk € 36,00 / kg
Tonijn in olie - Atun claro
Voeg Kappertjes- Capperi di Salina toe aan favorieten
Kappertjes- Capperi di Salina
Kappertjes- Capperi di Salina 150 gr 590/stuk € 39,33 / kg
Kappertjes- Capperi di Salina
Voeg Krulpeterselie toe aan favorieten
Krulpeterselie
Krulpeterselie 50 gr 290/stuk € 5,80 / 100gr
Krulpeterselie
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g