De vleesbereidingen worden gemaakt met het varkensvlees van St.-Amandshof, de varkensboerderij van Tania en Lieven.
De varkens krijgen er lekker kwaliteitsvoer: als biggetje de melk van de mama, nadien overgangsvoer op basis van melkproducten om stilletjes aan te wennen aan het volwassen voer op basis van een eigen recept dat ontwikkeld werd met een voedingsdeskundige.
De varkens hebben op de boerderij veel speelruimte om lekker te kunnen wroeten en hun natuurlijk gedrag ten volle te kunnen uiten.
Ze krijgen er dus tijd en ruimte om op een natuurlijke en stressvrije manier te groeien.
Dat is belangrijk voor de kwaliteit van het vlees.

Recept: venkelworst met een waterkers-olijfoliepuree en finocchio al parmigiano

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 venkelworsten 
  • 1,8 kg bloemige aardappelen 
  • 2 venkels
  • 1 bussel waterkers 
  • Hoeveboter 
  • 2 eierdooiers 
  • 25 g geraspte Parmigiano Reggiano 
  • Arbequina-olijfolie 
  • Zwarte peper 
  • Fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Verwarm voor de venkel de oven voor op 200 °C.
     
  2. Schil de aardappelen, spoel ze af en breng aan de kook in licht gezouten water. Kook ze zo’n 20 min.
     
  3. Breng een tweede pot water aan de kook.
    Snij de venkel in stevige plakken en stoom ze beetgaar.
     
  4. Leg de venkel in een ovenschaal, bestrooi met de Parmigiano Reggiano en kruid met peper en zout.
    Steek in de oven tot de kaas mooi goudbruin kleurt.
     
  5. Zet ondertussen een pan op het vuur, laat de hoeveboter smelten en bak de venkelworsten.
     
  6. Was ondertussen de waterkers en verwijder de steeltjes.
     
  7. Zijn de aardappelen gaar? Giet ze af en stamp ze tot puree met 3 à 4 eetlepels olijfolie en de eierdooiers.
    Kruid met zwarte peper en fleur de sel en meng er de frisse waterkers door
    (hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking).
     
  8. Serveer op het bord een venkelworst, een torentje puree en gegratineerde venkel.
    Werk af met een fris blaadje waterkers.

Ingrediënten

Voeg Venkelworst varken toe aan favorieten
Venkelworst varken
Venkelworst varken ± 150 gr 2100/kg € 21,00 / kg
Venkelworst varken
Voeg Venkel toe aan favorieten
Venkel
Venkel ± 360 gr 600/kg € 6,00 / kg
Venkel
Voeg Waterkers toe aan favorieten
Waterkers
Waterkers 150 gr 240/stuk € 16,00 / kg
Waterkers
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Parmigiano Reggiano Cravero toe aan favorieten
Parmigiano Reggiano Cravero
Parmigiano Reggiano Cravero 4580/kg € 45,80 / kg
Parmigiano Reggiano Cravero
Voeg Arbequina olijven 340g toe aan favorieten
Arbequina olijven 340g
Arbequina olijven 340g 340 gr 590/stuk € 17,35 / kg
Arbequina olijven 340g
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland