CRU-wild is een echt natuurproduct.
De dieren leven in hun eigen biotoop, gaan en staan waar ze willen en voeden zich met wat ze vinden in de natuur.
En dat proef je.
Wild is een echt seizoensproduct, want buiten het jachtseizoen, wanneer de dieren drachtig zijn, ligt de jacht stil.

Haas, beschikbaar bij CRU.

Het wildseizoen

Aan het einde van de zomer en het begin van de herfst start het nieuwe jachtseizoen. Voor de jacht en de kwaliteit van het vlees is het belangrijk dat het buiten voldoende fris is.
En ook wij krijgen bij herfstig weer opnieuw zin in een lekker stukje wild vlees.

Hoewel het jachtseizoen afhangt van de verschillende diersoorten, starten we in België traditioneel gezien in oktober met het serveren van wild.
De beschikbaarheid bij CRU hangt echter af van de origine en de omstandigheden.

Het klein wild bij CRU is voornamelijk afkomstig uit Groot-Brittannië (haas uit de Nederlandse polders), terwijl we voor het groot wild naar Hongarije en Polen trekken.
Partner Danny Buvens maakt voor CRU een selectie op basis van kwaliteit, structuur en kleur van het vlees.
Ondanks het feit dat wild steeds moeilijker verkrijgbaar wordt, blijven we bij CRU de focus leggen op vers wild, dat op geen enkel moment wordt ingevroren.
Dat maakt dat ons aanbod kan wisselen naargelang de beschikbaarheid.
In ieder geval, van oktober tot en met december kan je tijdens het weekend bij ons terecht voor een heerlijk stuk wild.

De échte wildsmaak

Doordat wild vrij kan rondlopen in z’n natuurlijke omgeving, zelf voedsel selecteert en voortdurend in beweging is, heeft het vlees een unieke en pure wildsmaak: elegant en natuurlijk. Hoe mals het stuk is, hangt dan weer af van de leeftijd van het dier.
Elke wildsoort heeft zijn eigen smaak, afhankelijk van wat het dier eet. Wild is vaak mager vlees en de kleur varieert van licht tot donkerrood.

Everzwijn, beschikbaar bij CRU.

Voorverpakt voor de beste kwaliteit

Bij CRU kopen we enkel vers wild aan dat - in tegenstelling tot het meeste wild in de sector - geen enkele keer wordt diepgevroren.
Na het strekken (schieten) moet wild kort rijpen om malser te worden.
Eens mals, wordt het vlees op het juiste moment vacuüm verpakt om het proces van rijping stil te leggen.
In die verpakking komt het wild toe op onze markt.
En omdat het openen van de verpakking ervoor zorgt dat zuurstof het vlees aantast en voor verkleuring en verzuring kan zorgen, kiezen we ervoor het wild in zijn originele verpakking te laten.
Ook het wild dat tijdens de ietwat warmere temperaturen van de laatste jaren geschoten wordt, en dus wat gevoeliger is, wordt zo beter beschermd.
Het resultaat?
Behoud van kwaliteit én een betere bewaring.