Recept: ceviche van Sint-Jakobsnoot met granaatappelpitjes.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 12 Sint-Jakobsnoten
  • 140 ml sap van sinaasappel
  • ½ citroen
  • 1 pakje Cru fire mix (jonge slascheuten) of slamix kluit
  • 1 granaatappel
  • 2 eetl. vlierbloesemsiroop Den Dael

Aan de slag: 

  1. Haal je beste mes boven en snij de Sint-Jakobsnoten in fijne sneetjes.
     
  2. Meng het sinaasappelsap met het citroensap en de vlierbloesemsiroop en laat de sneetjes Sint-Jakobsnoot hier een tijdje in rusten.
     
  3. Zet fris in de koelkast tot het moment van opdienen.
     
  4. Dresseer de sneetjes Sint-Jakobsnoot dakpansgewijs op een bord en werk af met de granaatappelpitjes.

     

Pairingtip:

  • Shichiken – Yama no Kasumi Sparkling Sake

Deze bruisende Japanse rijstwijn gemaakt van Yume sansui rijst uit de Yamanashiprefectuur is fris en subtiel ziltig.
Proef aroma’s van boter, ananas en kokos.

Ingrediënten

Voeg Sinaas puur 500ml toe aan favorieten
Sinaas puur 500ml
Sinaas puur 500ml 500 ml 850/stuk € 17,00 / l
Sinaas puur 500ml
Voeg Citroen toe aan favorieten
Citroen
Citroen ± 200 gr 420/kg € 4,20 / kg
Citroen
Voeg CRU fire mix toe aan favorieten
CRU fire mix
CRU fire mix 55 gr 450/stuk € 81,82 / kg
Niet beschikbaar op woensdag en donderdag
CRU fire mix
Voeg Granaatappel toe aan favorieten
Granaatappel
Granaatappel ± 417 gr 780/kg € 7,80 / kg
Granaatappel