Gekweekt in de zeeboerderij van Colruyt Group

Voor de kust van Nieuwpoort is Colruyt Group al enkele jaren bezig met een duurzaamheidsproject om Belgische mosselen (Mytilus edulis) te kweken.

In 2022 werd de bouw van zeeboerderij Westdiep opgestart en werden de eerste mossellijnen geïnstalleerd.
Ondanks het feit dat de Noordzee niet eenvoudig is om mosselen in te kweken, zijn de eerste resultaten veelbelovend.

 

Binnen Colruyt Group werd dan ook gezocht naar innovatieve technieken om de infrastructuur bestand te maken tegen de golven en sterke stroming.
De mossellijnen zijn ook zo ontworpen dat het mosselzaad volop de kans krijgt om zich er aan vast te hechten en uit te groeien tot heerlijke vlezige Belgische mosselen van hoge kwaliteit.
En gezien het volume van deze eerste oogst, is Cru de ideale partner om deze Belgische mosselen in primeur te verkopen!

Hangcultuur voor een vleziger resultaat

De Belgische mosselen groeien aan mossellijnen van gerecycleerde visnetten, wat maakt dat ze onder de hangcultuur vallen.

Waar mosselen van bodemcultuur hun voeding op de bodem van de zee moeten zoeken, halen de hangcultuur mosselen hun voeding gewoon uit het zeewater dat passeert.

Hierdoor krijgen onze Belgische mosselen de kans om sneller te groeien wat resulteert in een hoog vleesgehalte.
De schelpen kunnen iets brozer zijn door de snelle groei.

Speciaal voor Cru worden de mosselen na het oogsten gesorteerd waardoor enkel de grootste mosselen in de vistoog belanden.
Wist je dat… de kans op zand in de mossel veel kleiner is bij onze Belgische mosselen van hangcultuur in vergelijking met mosselen van bodemcultuur?
Doordat ze niet op de zeebodem leven komen ze dus minder snel in contact met zand en kan jij nog meer genieten van hun pure smaak.

Belgische mosselen & Cru: een echte match!

Bij Cru gaan we steeds op zoek naar producten die uitblinken in hun soort. Dit kan een uitzonderlijke smaak zijn, maar ook authentiek vakmanschap, puurheid en eenvoud… Steeds vinden onze aankopers een onderscheidende factor dat het product Cru-waardig maakt. Ook onze Belgische mosselen verdienen hun plaatsje bij Cru. Op het ritme van de natuur, zonder menselijke ingrepen krijgen deze mosselen hun uitzonderlijke vlezige smaak, waardoor we niet verder moeten zoeken dan onze eigen Belgische kust… een echte match dus!

Aan de slag met op en top Belgische mosselen!

Voeg Belgische mosselen ‘Entre-Deux-Moules’ met schuimwijn van Entre-Deux-Monts toe aan favorieten
Recept Belgische mosselen ‘Entre-Deux-Moules’ met schuimwijn van Entre-Deux-Monts
Hoofdgerecht | Recept

Belgische mosselen ‘Entre-Deux-Moules’ met schuimwijn van Entre-Deux-Monts

Lees meer
Lees meer
Voeg Belgische mosselen met CRU-speciaal blond en pancetta toe aan favorieten
Recept Belgische mosselen met CRU-speciaal blond en pancetta
Hoofdgerecht | Recept

Belgische mosselen met CRU-speciaal blond en pancetta

Lees meer
Lees meer
Voeg Mosselen met Think Tomato Basilicum toe aan favorieten
Recept Mosselen met Think Tomato Basilicum
Hoofdgerecht | Vis

Mosselen met Think Tomato Basilicum

Lees meer
Lees meer
Voeg Belgische mosselen met venkel en Pastis van De Cort toe aan favorieten
Recept Belgische mosselen met venkel en Pastis van De Cort
Hoofdgerecht | Recept

Belgische mosselen met venkel en Pastis van De Cort

Lees meer
Lees meer
Voeg Belgische mosselen met verse kruiden toe aan favorieten
Recept Belgische mosselen met verse kruiden
Hoofdgerecht | Recept

Belgische mosselen met verse kruiden

Lees meer
Lees meer